Csótányirtás Balaton

A legkedvezőbb csótányirtás a Balaton környékén alacsony áron, gyorsan, kedvezően, hatékonyan.

 

Kérjen ingyenes árajánlatot akár azonnal telefonon: 06-30/247-90-75

Telefon minden hétköznap 8:00-18:00, szombat: 9:00-16:00, vasárnap: -

online (0-24) néhány kattintással: https://www.balatonrovarirto.hu/arajanlat-keres/

vagy e-mailben (0-24): kartevo@medianette.hu

Hogyan történik a csótányirtás?

A csótányirtási munka során általában a permetezős + gélezős technológiát komplexen alkalmazzuk, hogy a lehető legjobb hatást érjük el. A csótányirtás során a teljes lakást kezeljük, mert a kezeletlen helyiségekben túlélő csótányok egy bizonyos idő után visszafertőzhetik a lakás kezelt helyiségeit is.

Ha Ön csak a konyhában/fürdőben, stb. kéri az irtást: fennáll a veszélye a visszafertőződésnek, sőt sok alkalommal előfordul, hogy a csótányok a kezelt helyiségből átköltöznek a kezeletlen helyiségekbe. (csak abban az esetben érdemes részleges kezelést kérni, amennyiben minimális a fertőzöttség)

A csótányirtó szer hosszantartó hatással rendelkezik (az emberre és melegvérű állatokra veszélytelen), mellyel tartós méregmezőt hozunk létre, a permetezőszer kb. 6-8 héten keresztül, a gél kb. 6-12 hétig folyamatosan kifejti hatását.

 

Melyiket válasszam? GÉLEZÉS VAGY PERMETEZÉS? 

Általánosságban elmondható, hogy a két módszer együtt a leghatékonyabb. 

A gélezés: a permetezés kiegészítésére szolgál, de önmagában is képes megoldani a problémát. A csótányirtó gél gyomorméreg, amely azt jelenti, hogy azután pusztulnak el a csótányok, miután megeszik azt . Előnye, hogy szagtalan és irtás után nem kell elhagyni a helyiséget, jelentős hátránya viszont, hogy sokkal lassabban pusztítja el a csótány populációt. (a felnőtt példányok kb. 1-2 héten belül, a fiatalon kikelt példányok pedig kikelés után kb. 1 héten belül tűnnek el). Abban az esetben válassza csak a gélezést, ha csak kevés példánnyal találkozott a lakásban, nem tudja irtás után 2 órára elhagyni azt,  és nem gond, ha tovább tart eltűntetni őket

A permetezés: a régi, jól bevált módszer, mely azonnal (24 órán belül) elpusztítja az összes felnőtt példányt. A permetezőszer érintőméreg, amely azt jelenti, hogy amint a csótány bármely testrésze (lába, csápja, teste, stb.) hozzáér, felszívódik, lebénítja és elpusztítja azt.  A fiatal példányok elpusztítása szintén azonnali, amint kikeltek a tojásból. Előnye a gyorsasága és a tökéletes hatékonyság, hátránya, hogy irtás után kb. 2 órára érdemes elhagyni a helyiséget, amíg szagtalanra szárad és kerülni kell a felmosást néhány hétig. 

 

Mi a teendő a csótányirtás előtt és után?

A csótányirtás előtt: Mielőtt a szakember megérkezne, kérjük, hogy a csomagoltatlan élelmiszereket tegye védett helyre, a nagybútorokat körülbelül 10 cm-re húzza el a faltól. Csótányirtás esetén a konyhaszekrényből érdemes kipakolni, a felső elemeket, ha lehetséges vegye le a falról. A csótányok olykor bejutnak a sütőbe, mikróba, mosogatógépbe, hűtőszekrénybe is, így amennyiben bármelyikben találkozott a rovarokkal, jelezze kollégánknak. 

A csótányirtás után:  Miután a szakember végzett a munkával, körülbelül 2 órán keresztül ne lépjen a helyiségbe, amíg a szer szagtalanná válik, s ezután egy szellőztetéssel cserélje át a helyiségek levegőjét. A kezelés után a felmosást (vizes portörlést) érdemes elkerülni. A tojásban lévő peték kikelése több hét is lehet, így a felmosást minimum 2-3 hétig jobb elhagyni, hogy a kikelő, fiatal rovarok is érintkezzenek a méregmezővel. Porszívózni, port törölni szabad (de a porzsákot kint ürítse ki és azonnal mossa ki/dobja el). 

Szolgáltatási területünk:

Ádánd, Alsóörs, Aszófő, Balatonakali, Balatonakarattya, Balatonalmádi, Balatonboglár, Balatonendréd, Balatonfőkajár, Balatonföldvár, Balatonfüred, Balatonfűzfő, Balatonkenese, Balatonlelle, Balatonőszöd, Balatonszabadi, Balatonszárszó, Balatonszemes, Balatonszőlős, Balatonudvari, Balatonvilágos, Berhida, Csajág, Csopak , Enying, Felsőörs, Fonyód, Gyulafirátót, Hajmáskér, Kádárta, Karád, Kőröshegy, Küngös, Lepsény, Litér, Lovas, Nagyberény, Nagycsepely, Örvényes, Öskü, Paloznak , Papkeszi, Pécsely, Pétfürdő, Ságvár, Siófok, Siójut, Sóly, Som, Szabadhidvég, Székesfehérvár, Szántód, Szentkirályszabadja, Tab, Tihany, Veszprém, Veszprémfajsz, Vilonya, Zamárdi, Balaton környéke, Balatonnál, Balaton környékén, Balaton mellett,Balatonon, Balaton